Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

1

Ємець Андрій, користувач 1ua
Андрій Ємець
Тема: Вісник Миргородської ДПА. Вересень 2012

Вересень

Шановні приватні підприємці!

Уже традиційно у першу неділю вересня, згідно з Указом Президента України, у нашій державі відзначається День підприємця. Це свято запроваджене з урахуванням великої ролі підприємництва у здійсненні економічних реформ в Україні, вирішенні соціально-економічних проблем. Злагода та порозуміння між тими, хто збирає податки, і тими, хто їх сплачує є важливим чинником фінансової стабільності нашої держави. Державна податкова служба України взявши курс на сервісне обслуговування платника сподівається на подальше зміцнення партнерських відносин, покращення бізнес-середовища та створення цивілізованої податкової системи в країні.

Зі святом Вас, шановні підприємці. Оптимізму і невичерпної наснаги Вам у праці. Нехай кожна започаткована справа буде вдалою і успішною. Щастя, здоров’я і благополуччя Вам і Вашим родинам!

З повагою, Олександр Зайченко, начальник Миргородської ОДПІ

Надходження від великих платників податків перевищили минулорічні показники  на 4,0 мільйона гривень

Статус великих платників податків в регіоні, який обслуговує Миргородська об’єднана державна податкова інспекція, мають  3 платника.

За 8 місяців поточного року до місцевих бюджетів великими платниками сплачено податків  в сумі 10,5 млн. грн., що на 4,0 млн. грн. більше ніж за аналогічний період 2011 року.

Роботодавці Миргородщини продовжують  порушувати трудове законодавство

З початку року податковою службою спільно з правоохоронними органами та органами влади проведено 25 рейдів щодо дотримання суб’єктами підприємницької діяльності норм трудового законодавства.  Виявлено 77 фактів нелегальних трудових відносин.

За наслідками проведеної роботи роботодавці уклали трудові договори з  громадянами  та до бюджету Миргородщини додатково надійшло  11,2 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб. Крім того 6 осіб залучено до державної реєстрації.

Платники запитували, податківці надавали розяснення

У вересні місяці платники податків мали можливість отримати відповіді з питань роз яснення податкового законодавства, зателефонувавши  на «гарячу лінію», яку проводила Наталія Молочко, перший заступник начальника Миргородської об’єднаної державної податкової інспекції. Платників цікавили питання що стосувалися змін до Податкового кодексу України, зокрема спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності та мораторію на застосування штрафних санкцій.

Не застосовуються штрафні санкції до платників єдиного податку  за порушення у 2012 році порядку обчислення, правильності заповнення податкових декларацій платника єдиного податку та повноти сплати сум єдиного податку платниками. Звільнення діє незалежно від обраної групи платника. Звертаємо увагу, що мораторій не звільняє від нарахування пені на суму податкового боргу та від можливої втрати права статусу платника єдиного податку. За неправильне заповнення підприємцями на єдиному податку книги обліку доходів і книги обліку доходів і витрат за 2012 рік
адміністративна відповідальність не передбачена.

Також платникам надавалися роз яснення щодо можливості безкоштовного отримання електронного цифрового підпису для подання звітності через мережу Інтернет та доводилася інформація щодо нового порядку заповнення розрахункових документів на переказ платежів до бюджету.

Нові напрямки сервісного вдосконалення роботи  органів ДПС

Головною метою структурних змін та перетворень у ключових сферах життєдіяльності суспільства, що відбуваються у нинішньому році, є підвищення соціальних стандартів і рівня життя наших громадян. Саме тому державна податкова служба впроваджує індивідуальний підхід до кожного платника, що має на меті зміну системи взаємовідносин між податковою службою та бізнесом, а також створення ефективної системи обслуговування платників податків.

Нещодавно Наталія Молочко, перший заступник начальника Миргородської ОДПІ,  провела чергову Інтернет конференцію з платниками податків. Відповідаючи на запитання платників, кожного з них повідомляла  про створені податковою службою нові сервіси . 

Перш за все це відкриття по всій Україні Центрів по обслуговуванню платників податків, які покликані створити максимально комфортні умови для отримання платником  комплексу податкових послуг, що надають податківці. Серед нововведених було названо Єдиний реєстр платників ПДВ, Центральний офіс з обслуговування великих платників податків, сервіс «Пульс податкової», Центр сертифікації електронних ключів, зменшення терміну видачі різних довідок до 5 днів замість 15 днів або 10, реєстрація платників ПДВ скорочена з 10 до 5 робочих днів.

Крім того, платникам надавалася інформація про зміну порядку заповнення платіжних документів на сплату коштів до бюджету.

Запрошуємо до спілкування

Миргородська об’єднана державна податкова інспекція 19 вересня 2012 року о 16-00 годині проведе для платників податків Інтернет конференцію на тему «Нові напрямки сервісного вдосконалення роботи органів ДПС».

На запитання платників податків відповідатиме перший заступник начальника Миргородської  об’єднаної державної податкової інспекції Полтавської області ДПС Наталія Володимирівна Молочко та спеціалісти інспекції.

Для спілкування необхідно зареєструватися в програмі Skype (Скайп), а потім добавити контакт з Миргородською ОДПІ   dpi1620.

Попередньо запитання можна надіслати на  e-mail: dpi1620@ukr.net

Телефон для довідок :  5-26-65.

Увага, «гаряча лінія»  з актуальних питань оподаткування!

13 вересня 2012 року з 10.00 до 11.00 буде проведено сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» з Наталією Володимирівною Молочко, першим заступником начальника Миргородської об’єднаної державної податкової інспекції   на тему:

Спрощена система оподаткування, обліку та звітності у нормах Податкового кодексу України.  Новий сервіс для платника податків безкоштовне отримання електронного цифрового підпису для подання звітності через мережу Інтернет. Застосування узагальнюючих податкових консультацій  наданих ДПС України. Порядок заповнення  платіжних документів  на сплату платежів до бюджету. Доступ до публічної інформації та розгляд звернень громадян. Протидія корупції в органах ДПС запровадження «Пульсу податкової».

Дзвінки прийматимуться за телефоном: 5-52-61.

Безкоштовні сертифікати ключів електронного підпису  можна отримати в  податковій інспекції

11 вересня 2012року в приміщенні Миргородської ОДПІ сектором реєстрації користувачів Акредитованого центру сертифікації ключів ІДД ДПС   безкоштовно  видаватимуться сертифікати ключів електронного підпису для подачі податкової звітності в електронному вигляді.

Для отримання електронних підписів необхідно завчасно оформити пакет відповідних документів та попередньо зареєструватися за телефонами: 5-21-60 або 5-26-65.

Зразки заяв знаходяться на сайті: http://www.cskidd.go... target='_blank'>www.cskidd.gov.ua. та в Центрі обслуговування платників податків Миргородської ОДПІ.

Безкоштовний семінар  для юридичних осіб платників податку на прибуток

19 вересня  2012 року о 10 годині  в актовому залі Миргородської об’єднаної державної податкової інспекції  буде проведено для юридичних осіб семінар практикум (тренінг). 

Тема семінару:

Податок на прибуток у нормах Податкового кодексу України.

Порядок заповнення платіжних документів  на сплату платежів до бюджету.

Узагальнюючі податкові роз яснення.

Переваги подання звітності в електронному вигляді та можливість безкоштовного отримання електронного цифрового підпису.

Щодо упередження фактів виплати заробітної плати «в конвертах».

Порядок звернення громадян до податкових органів.

Відповідальність за порушення СГД податкового законодавства.

Антикорупційний проект «Пульс податкової» -  гаряча лінія, що усуває труднощі у спілкуванні з податковою.

Інші питання.

Телефон для довідок :  5-26-65

Безкоштовний семінар  для приватних підприємців

12 вересня  2012 року о 10 годині  в актовому залі Миргородської об’єднаної державної податкової інспекції  буде проведено для приватних підприємців  безкоштовний семінар практикум (тренінг). 

Тема семінару:

Спрощена система оподаткування у нормах Податкового кодексу України.

Порядок заповнення платіжних документів  на сплату платежів до бюджету.

Узагальнюючі податкові роз яснення.

Переваги подання звітності в електронному вигляді та можливість безкоштовного отримання електронного цифрового підпису.

Щодо упередження фактів виплати заробітної плати «в конвертах».

Порядок звернення громадян до податкових органів.

Відповідальність за порушення СГД податкового законодавства.

Антикорупційний проект «Пульс податкової» -  гаряча лінія, що усуває труднощі у спілкуванні з податковою.

Інші питання.

Телефон для довідок :  5-26-65

Увага, «гаряча лінія»  з актуальних питань оподаткування!

20 вересня 2012 року з 10.00 до 11.00 буде проведено сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» з Наталією Володимирівною Молочко, першим заступником начальника Миргородської об’єднаної державної податкової інспекції   на тему:

Податок на прибуток  у нормах Податкового кодексу України. Новий сервіс для платника податків безкоштовне отримання електронного цифрового підпису для подання звітності через мережу Інтернет. Застосування узагальнюючих податкових консультацій  наданих ДПС України. Порядок заповнення платниками  платіжних документів  на сплату платежів до бюджету. Доступ до публічної інформації в органах ДПС. Конституційне право громадян на звернення. Антикорупційний проект  «Пульс податкової» та інші питання.

Дзвінки прийматимуться за телефоном: 5-52-61

Звернення громадян зворотній звязок з громадськістю

Враховуючи особливу роль звернень громадян  у забезпеченні постійного звязку між  державою та громадянином, вирішення життєво важливих проблем окремої людини і суспільства в цілому, Миргородська ОДПІ роботу із зверненнями громадян направляє на неупереджений,  обєктивний та своєчасний розгляд.

За період січень-серпень  поточного року до податкового органу надійшло 23 письмові звернення  від громадян, в т.ч.5 депутатських звернень. В даний час завершено розгляд всіх звернень заявників та надано відповіді у законодавчо встановлені терміни.

Серед основних питань, з якими звертались громадяни у письмових зверненнях є: інформування про ухилення від сплати податків 2 звернення , або  8,7 відс., оподаткування доходів підприємницької діяльності - 6 звернень ,або 26 відс., податок на доходи фізичних осіб 2 звернення ,або 8,7 відс., питання контрольно-перевірочної роботи - 4 звернення , або 17,4 відс.

Також у зверненнях порушувались питання щодо подання річної декларації,  проведення розрахунків іноземною валютою, питання сплати  за земельні частки (паї). 

З метою виявлення причин , що породили звернення громадян,  вся викладена у зверненнях інформація ретельно розглянута та проаналізована, про вжиті заходи  22 заявникам   надано відповіді, 1 звернення направлено до правоохоронних органів.

Упродовж січня-серпня керівництвом інспекції здійснено 5 прийомів. Під час особистих прийомів громадянами порушувалися питання роз яснення норм Податкового кодексу України, а саме: застосування спрощеної системи оподаткування, порядок погашення боргу по штрафних санкціях РРО та єдиному податку , питання працевлаштування. Всі питання вирішені під час спілкування.

Податкові надходження від платників регіону зросли  майже на 59 млн. гривень

Порівняно з минулим роком податкові надходження до зведеного бюджету за вісім місяців зросли на 58,6 млн. грн.  Протягом січня-серпня  зібрано 459,5 млн. грн. Державна скарбниця отримала 312,9 млн. грн., місцеві бюджети 146,6 млн. грн. Надходження до держбюджету зросли від минулорічних показників на 20,7 млн. грн., органи самоврядування отримали на 37,9 млн. грн. більше, ніж торік.

Контроль за дотриманням суб’єктами господарювання вимог законодавства при виплаті зарплати є одним з головних завдань податкової служби

Правомірність виплати заробітної плати, зміни до Податкового кодексу України та інші численні аспекти у діяльності податкової служби Миргородщини в умовах переходу від фіскального органу до сервісної служби стали головною темою заходу, засідання «круглого столу», проведеного податківцями з громадськістю та платниками податків.

За словами Олександра Зайченка, начальника Миргородської об'єднаної державної податкової інспекції, обрана тема  заходу невипадкова. Кожна людина, яка працює, повинна мати офіційне працевлаштування та легальну зарплату. І це не заклик, а мета нашої роботи, у результаті якої на сьогодні встановлено постійний контроль щодо виявлення та притягнення до оподаткування неоформлених найманих працівників у суб'єктів господарювання.

З метою недопущення отримання фізичними особами заробітної плати у 'конвертах' та виявлення фактів використання роботодавцями найманої праці без належного оформлення упродовж цього року відповідною комісією регіону проведено 54 перевірки з питання дотримання вимог трудового законодавства. Як з'ясувалося, у кожного третього із перевірених суб'єктів господарювання,  встановлено порушення Закону України 'Про оплату праці'.

З початку року легалізовано працю 101 працівника. Зазначеним громадянам нараховано заробітну плату, з якої додатково надійшло до бюджету 22,8 тис. гривень податку на доходи фізичних осіб. Крім того, з числа виявлених нелегально працюючих людей 92 або 91 відсоток були працевлаштовані на постійну роботу.

З метою покращання роботи з наповнення місцевих бюджетів податкова служба використовує цілий ряд інших методів боротьби з тіньовим ринком праці та  отримує інформацію із зовнішніх джерел.

Якщо громадяни бажають повідомити про факти порушення законодавства про працю, у тому числі стосовно виплат зарплат у 'конвертах', необхідно зателефонувати за номером  5-26-65. Отримана інформація залишиться конфіденційною.

Платникам податку на додану вартість відшкодовано понад 7 мільйонів гривень

З початку року 5 платникам регіону повернуто на рахунки 7,1 млн. гривень податку на додану вартість. На жаль жодне підприємство не скористалося можливістю отримати відшкодування в автоматичному режимі.

Останніми змінами законодавчих норм, що містяться в Податковому кодексі України, удосконалено певні критерії автоматичного відшкодування. Відтепер право на отримання автоматичного  бюджетного відшкодування податку на додану вартість матимуть великі платники податків, які не декларують від ємне значення об’єкта оподаткування  податком на прибуток за підсумками  останнього звітного (податкового) року.

До речі,  система автоматичного відшкодування ПДВ сумлінним платникам разом із прийманням податкової звітності в електронному вигляді, введенням Єдиного реєстру податкових накладних, встановленням ряду пільг з основних податків, впровадження нових податкових сервісів це ті норми, які спрямовані на поліпшення інвестиційного клімату в країні та розвиток представників бізнесу.

Надходження єдиного податку втричі перевищили минулорічні

За вісім місяців поточного року місцеві бюджети регіону отримали майже 5,6 млн. грн. єдиного податку, що на 3,8 млн. грн. більше ніж торік.

Протягом року у регіоні простежується тенденція постійного зростання кількості суб’єктів господарювання фізичних осіб, які обрали спрощену систему оподаткування, обліку та звітності. Так, якщо у 2012 році  господарську діяльність здійснювали 2447 осіб, то  станом на 01.09.12 кількість підприємців «спрощенців»    склала  3115 осіб.

«На сьогодні одним із головних чинників розвитку підприємництва в країні, - як підкреслила Наталія Молочко, перший заступник начальника Миргородської ОДПІ, при наданні інтерв ю ЗМІ, -є вдосконалення податкового законодавства та покращення обслуговування платників податків

Зручність сервісу запорука добровільної сплати

         В Миргородській ОДПІ перебуває на обліку  майже 5 тисяч платників , які вже оцінили комфортні умови обслуговування в Центрі обслуговування платників податків. Адже Миргородські податківці продовжують удосконалювати свою роботу, надаючи особливу увагу співцраці з платниками податків і громадськістю. З цією метою  для платників обладнано зал видачі довідок та дозвільних документів, зал прийому звітності та вхідної кореспонденції,зал  обслуговування платників податків. Фахівці центру обслуговують відвідувачів у пяти вікнах. Для оперативності надаються послуги консультанта-модератора.

У місцях для очікування можна ознайомитись із зразками заповнення заяв, розясненнями податкового законодавства та іншим інформативним матеріалом. Для трансляції важливої  та корисної інформації для платників податків у сервіс центрі встановлено плазмовий екран. Для зручності відвідувачів у центрі  діє зона WI-FI.

Комфорт і ділова атмосфера , які панують у центрі обслуговування платників податків сприяють зростанню надходжень до державного та місцевого бюджетів. Так, за 8 місяців поточного року платниками до місцевої скарбниці уже спрямовано 89 млн. грн., до державної понад 131 млн. грн.

Податківці сподіваються, що комфортні умови сплати податків сприятимуть добробуту платників, детінізації економіки міста та району, а отже подальшому зростанню надходжень, зокрема добровільній сплаті платежів.

Тільки кожний двадцятий користувач сервісу «Пульс податкової» виявився анонімом

За час дії сервісу «Пульс податкової» лише кожний двадцятий користувач поскаржився на неправомірні дії працівників Державної податкової служби анонімно. З 8 тис. громадян, які зверталися до керівництва податкової служби за допомогою цього інтерактивного механізму, тільки 4,7% осіб не надали жодної інформації про себе. Всі інші ж не приховували своїх персональних даних, що фахівці податкової розцінюють як показник зростання довіри до Служби.

Загалом з усіх звернень 10% стосувалися протиправних дій або бездіяльності працівників органів ДПС.


Сектор взаємодії із ЗМІ  та   громадськістю

  Закрити  
  Закрити  

Розробка вебсайтів/мобільних додатків
+Реклама, питання по сайту
+380935941984 (Viber, WhatsApp, Telegram)